Findrisc leidraad

Materialen en diensten

De leidraad wordt ontwikkeld om het instappen in het Halt2diabetes project te faciliteren binnen huisartsenpraktijken. Het gaat in de eerste plaats om het aanbieden van handvaten voor de taakverdeling binnen de praktijk voor wat de verschillende gezondheidsberoepen betreft (HA, praktijkassistent, praktijkverpleegkundige, secretaresse) Het is een praktijkgericht stappenplan voor huisartsen ter ondersteunen van de risicoscreening voor diabetes mellitus type 2, gebaseerd op wetenschappelijke ontwikkelingen. Er wordt in detail beschreven wat er gebeuren moet, welke middelen daarvoor nodig zijn en wie welke taken heeft. Sinds begin 2019 is een webversie van de tool beschikbaar op de website van Domus Medica.

Thema's: Diabetes en cardiovasculair risico

Levensdomeinen: Zorg en welzijn

Types van strategieƫn: Educatie

Ga aan de slag met deze materialen en diensten

Download hier het inbegrepen materiaal:

Sommige materialen en diensten zijn niet gratis beschikbaar. Het wordt aanbevolen de contactpersoon van het materiaal / de dienst zelf te contacteren. (zie Meer informatie).

Meer informatie

Deze materialen en/of diensten worden aangeboden door de Vlaamse Logo's:

www.vlaamse-logos.be

Als u meer informatie over de materialen of diensten wilt, neemt u contact op met het Logo van uw gemeente

Deze materialen en/of diensten zijn ontwikkeld door:

Bovenliggende methodieken
  • HALT2Diabetes

    HALT2Diabetes staat voor Haalbaarheid van Lokale Preventie van Type 2 Diabetes, waar zowel het opsporen als het begeleiden van hoogrisicopersonen voor type 2...