TOPspel, soc vaard basisschool (6-12 jaar)

Materialen en diensten

TOPspel is een revolutionaire methodiek die ontwikkeld werd door De Sleutel, op basis van het evidence based Good Behaviour Game. TOPspel traint de persoonlijke en sociale vaardigheden bij kinderen in de lagere school. De ingrediënten van TOPspel zijn teamwork, afspraken maken en positieve bekrachtiging. Gewenst gedrag wordt op een positieve en speelse manier ingeoefend. TOPspel bestaat uit een training (meestal van een heel schoolteam), een speldoos en een website. Leerkrachten worden gedurende een volledig (school)jaar begeleid. Ze volgen drie trainingen en krijgen daartussen individuele coaching. Deze intensieve training zorgt ervoor dat TOPspel effectief is. Nadien is er ook nazorg aan de hand van e-mails en terugkomdagen, om de verankering te stimuleren. Alle informatie vind je terug op www.hettopspel.be.

Thema's: Alcohol, Algemene gezondheidsbevordering, Drugs, Gamen, Geestelijke gezondheidsbevordering, Gokken, Psychoactieve medicatie, Tabak, Themaoverschrijdend

Types van strategieën: Afspraken en regels, Educatie

Ga aan de slag met deze materialen en diensten

Sommige materialen en diensten zijn niet gratis beschikbaar. Het wordt aanbevolen de contactpersoon van het materiaal / de dienst zelf te contacteren. (zie Meer informatie).

Meer informatie

Als u meer informatie over de materialen of diensten wilt, neemt u contact op met het Logo van uw gemeente

Deze materialen en/of diensten zijn ontwikkeld door:

De Sleutel, team preventie
Ebergiste de Deynestraat 2 C, 9000 Gent
09-231 57 48
preventie@desleutel.be
www.desleutel.be

Bovenliggende methodieken