Secundair onderwijs

MENTAAL WELBEVINDEN   

Geluk zit in de kleine dingen. Leerlingen van het secundair onderwijs ontwikkelen beter als er aandacht is voor de bouwblokken van geluk. Een groot voordeel, toch?

Het is belangrijk dat jongeren zich goed voelen, zichzelf kunnen zijn en goed omringd worden. Het motiveert hen, zorgt ervoor dat ze verder openbloeien en ontwikkelen. Lessen over de geluksdriehoek, aandacht voor talenten en emoties, een positieve groepssfeer, vaardigheden ontwikkelen voor het omgaan met moeilijke momenten, rust- en koestermomenten inbouwen, stimulerende, gezellige, rustgevende ruimtes inrichten, ...  

Er is dus heel wat dat je kan doen om het mentaal welbevinden van je leerlingen te helpen versterken!  

"Onze twee motto's? 'Geluk zit in de kleine dingen' en 'jong geleerd is oud gedaan'. Als school kan je écht het verschil maken door in te zetten op een warme school- en klasomgeving waar vaak kleine, verbindende werkvormen worden toegepast en waar leerlingen nieuwe vaardigheden aanleren én van elkaar kunnen leren." 

Eline De Decker, stafmedewerker mentaal welbevinden bij het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw 

Zoeken in WegWijzer Onderwijs

Snel naar WegWijzer Onderwijs
Snel naar meer info

Preventie wat is dat nu juist? En welke organisaties zijn daarin actief? Hoe verklein je gezondheidsongelijkheid? En hoe speel je in op gedragsverandering? Ontdek het nu.