Huizen van het Kind
GOKKEN
De spanning van het winnen of verliezen maakt gokken aantrekkelijk, maar ook riskant. Maak binnen Huis van het Kind problemen met gokken bespreekbaar. Help ze voorkomen of aan te pakken als ze zich toch voordoen.
Zin om erin te vliegen, maar nood aan inspiratie voor materiaal, acties en projecten?
Ondersteuning van de omgeving
- GRIP voor ouders: een online tool voor ouders, partners of kinderen (koap) van mensen met een afhankelijkheidsprobleem. De oefeningen in deze tool helpen om even stil te staan bij de impact van gokken op het eigen leven.
- Iemand steunen bij het stoppen met drank, drugs, pillen of gokken: is een brochure over hoe je je zoon, dochter, ouder, partner, broer, zus of vriend(in) kan bijstaan wanneer deze wil stoppen. Deze brochure biedt basisadvies en houvast. Je ontdekt mogelijke sterktes, valkuilen en hulpbronnen waar je op kan inzetten.
Brochure: Bezorgd over gokken? Een brochure over gokken, zowel voor de mensen die zelf meedoen aan kansspelen, als voor hun naasten. De brochure bevat informatie over wetgeving en risico's, tips om risico's te beperken, een zelftest en een overzicht van plekken waar je terechtkan voor hulp.
Neem een kijkje op de website van het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) voor meer informatie, advies, materialen en opleidingen over alcohol en andere drugs. Je vindt er ook het aanbod over gamen, gokken en psychoactieve medicatie. De gratis online vormingen over de verschillende middelen, preventie en hulpverlening vind je op het vormingsplatform van VAD.
Je staat er niet alleen voor. Voor meer info, vorming, advies en coaching bij het uitwerken en implementeren van een alcohol- en drugbeleid kan je een beroep doen op de preventiewerkers tabak, alcohol en andere drugs van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg van jouw regio en jouw lokale of intergemeentelijke preventiewerker.
Voor meer info, advies, vorming en coaching kan je een beroep doen op de preventiewerkers tabak, alcohol en andere drugs van het Centrum Geestelijke Gezondheidszorg van jouw regio, jouw lokale of intergemeentelijke preventiewerker of het Logo van jouw regio.
Zoeken in WegWijzer Gezin
Preventie wat is dat nu juist? En welke organisaties zijn daarin actief? Hoe verklein je gezondheidsongelijkheid? En hoe speel je in op gedragsverandering? Ontdek het nu.